I ove će godine mjesec rujan u Lepoglavi biti u znaku čipke i čipkarstva. Naime, od 14. do 16. rujna u Lepoglavi će se održavati 22. međunarodni festival čipke. Potvrdio je to Organizacijski odbor festivala koji se sastao u Lepoglavi te uz datum održavanja festivala, koji će umjesto dosadašnjih četiri trajati tri dana, potvrdio i temu festivala. Bit će to “Čipka i dizajn”.

Uz najavu datum održavanja i festivalske teme najavljeno je da će zemlja partner 22. međunarodnog festivala čipke biti Italija.

– Ljepotu lepoglavske čipke, kao i umijeće lepoglavskih čipkarica te čipkarica iz ostalih čipkarskih centara Hrvatske i Europe, i ove ćemo godine predstaviti na Međunarodnom festivalu čipke koji se u Lepoglavi održava već više od dva desetljeća. Kroz ovogodišnju temu festivala predstavit ćemo novu dimenziju uporabe čipke i to u dizajnu – istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora festivala, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da će uz bogat izložbeni program biti pripremljen i bogat popratni program festivala.

Podijelite na