Pripremajući se za 22. izdanje Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, kojem će zemlja partner biti Italija, gradonačelnik Marijan Škvarić i član organizacijskog odbora Dejan Bjelivuk u Zagrebu su se sastali s predstavnicama Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu, ravnateljicom Stefaniom Del Bravo i Vesnom Krmpotić Baljak te Talijanskim institutom za kulturu kojeg je predstavljala direktorica Margherita Lo Greco.

Sastanak je održan u suradnji s Veleposlanstvom Italije koje je za provedbu partnerstva na 22. međunarodnom festivalu čipke zadužilo upravo Talijanski institut za vanjsku trgovinu i Talijanski institut za kulturu.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji u provedbi i organizaciji festivala. Tako je dogovoreno sudjelovanje na festivalu talijanskih čipkarskih centara, predstavljane etno i gastro ponude Italije te talijanske kulture kroz nastupe kulturnih društava i koncerte u lepoglavskoj crkvi.

Bio je ovo prvi sastanak organizatora festivala i zemlje partnera na kojem su definirani okviri za nastavak suradnje na pripremi ovogodišnjeg festivala koji će se u Lepoglavi održavati od 14. do 16. rujna.

Podijelite na