Univerzalna ljepota lepoglavske čipke važan je dio i vrijedne baštine Hrvatskog zagorja, pa je čipka iz Lepoglave i ove godine predstavljena na Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Nastup na Zagorskom gospodarskom zboru bila je prigoda da se posjetiteljima predstavi i program ovogodišnjeg, 20. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi. 

– Zadruga lepoglavske čipke i Ekomuzej Lepoglava, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lepoglave, već tradicionalno predstojeći međunarodni festival lepoglavske čipke predstavljaju na Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Tako smo i ove godine posjetiteljima ove priredbe predstavili ljepotu lepoglavske čipke te program jubilarnog 20. festivala na kojem će biti izloženi neki od najljepših primjeraka čipke iz Hrvatske, Belgije, Poljske, Mađarske, Estonije, Slovačke, Slovenije, Njemačke i Austrije. Budući da je zemlja – partner ovogodišnjeg festivala Kraljevina Belgija, posjetitelji našeg festivala imat će prigodu vidjeti i vrijedne primjerke flandrijske čipke – naglasila je Ljubica Dubovečak, direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave. 


Pozornost posjetitelja Tjedna kajkavske kulture plijenila je ljepota lepoglavske čipke, a veliko je zanimanje pobudio i nakit inspiriran lepoglavskom čipkom autorice Snježane Varović. 
Dvadeseti međunarodni festival lepoglavske čipke bit će predstavljen i u Zagrebu, ove subote, 10. rujna, na Cvjetnom trgu.

Podijelite na