Već po tradiciji, Međunarodna večera, na kojoj se okupljaju sudionici Festivala, održana je i u okviru 22. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Uz druženje sudionika Festivala, bila je to prigoda da svako od sudionika predstavi delicije iz kraja odnosno zemlje koje dolazi. Posebno je mjesto pri tom imala Italija kao zemlja partner Festivala odnosno grad Novedrate i provincija Como u kojoj se navedeni grad nalazi.

Dobrodošlicu i zahvalu na dolasku na Festival svim je sudionicima tom prigodom uputila direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak. Učinio je to i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da je čipka još jednom povezala čipkarice iz raznih mjesta, gradova i zemalja. Posebno se tom prigodom, na dolasku na Festival, zahvalio gradonačelniku talijanskog grada Novedratea, Serafinu Grassiju i tamošnjim čipkaricama koje su predstavile zemlju partnera 22. Međunarodnog festivala čipke – Talijansku Republiku.

Gradonačelnik Grassi izrazio je zadovoljstvo boravkom u Lepoglavi te istaknuo prijateljstvo koje je stvoreno između Lepoglave i Novedratea. Tom je prigodom uputio poziv za dolazak lepoglavskih čipkarica, predstavnika Grada Lepoglave, kao i Limene glazbe Lepoglava koja ga je oduševila svojim nastupom, na čipkarski festival u Novedrate, koji će se u tom talijanskom gradu održati početkom mjeseca listopada ove godine. Ukratko je gradonačelnik Grossi predstavio ponuđene kulinarske specijalitete iz Novedratea i provincije Como te s gradonačelnikom Škvarićem nazdravio u znak prijateljstva Lepoglave i Novedratea.

Podijelite na