Izdvojeno

 
 

U Ministarstvu turizma predstavljen projekt Centar pavlina u Lepoglavi

U srijedu, 11. studenog, na poziv Ministarstva turizma, Grad Lepoglava je predstavio projekt - Centra za posjetitelje "Centar pavlina", koji je prijavljen na natječaj Ministarstva - Fond za razvoj turizma "Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2015".

Sredstvima iz tog fonda Grad Lepoglava planira dovršiti izradu projektne dokumentacije za budući Centar za posjetitelje, te izradu glavnog i izvedbenog projekta, kao i muzeološke studije.
Grad Lepoglava je već dobio potporu Ministarstva za ovaj projekt na prethodnom natječaju, iz kojeg se financirala izrada idejnog rješenja za Centar.
Projekt su u Ministarstvu turizma predstavili gradonačelnik Marijan Škvarić, voditelj Projektno - razvojnog ureda Emil Tkalec, direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak i voditelj projekta Centar za posjetitelje “Centar pavlina” - Dejan Bjelivuk.
- Ovim projektom Lepoglava uvezuje svoju bogatu povijest sa sadašnjošću i budućnošću. U Centru će kroz vremensku crtu biti prikazan život ljudi ovoga kraja od 12. stoljeća do danas. Na jednom mjestu tako ćemo objediniti našu bogatu materijalnu i duhovnu baštinu koja je vezana uz djelovanje pavlina u Lepoglavi, od lepoglavske čipke, koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske nematerijalne baštine, pavlinske umjetnosti i znanosti, crkve i samostana s Rangerovim freskama, do povijesti kaznionice, ali i drugu vrijednu kulturnu i turističku ponudu Lepoglave, primjerice vulkan Gaveznicu i poludragi kamen ahat ili park prirode Zagorski bregi. Grad Lepoglava ovim projektom stvara preduvjete za potpornu infrastrukturu za promociju svojih turističkih proizvoda i atrakcija u široj regiji – naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić na predstavljanju projekta u Ministarstvu turizma.
Buduća zgrada Centra za posjetitelje s tri tisuće četvornih metara bruto površine imat će uz izložbeni prostor i multifunkcionalnu dvoranu, urede i radionice te primjeren ugostiteljski sadržaj, a vrijednost projekta procjenjuje se na 25 milijuna kuna.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Kontakt vijesti U Ministarstvu turizma predstavljen projekt Centar pavlina u Lepoglavi