Izdvojeno

 
 

U Lepoglavi održan sastanak partnera u europskom projektu DE – PARK

U Lepoglavi je u petak, 18. rujna, održan još jedan sastanak partnera u prekograničnom projektu DE – PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, na kojem su predstavljene aktivnosti vezane uz očuvanje tradicijske baštine pograničnog područja Republike Hrvatske i Slovenije. - Na sastanku koji smo u Lepoglavi održali u srpnju, u vrijeme Lepoglavskih dana, naš je domaćin bio TKIC, a danas je partnere u projektu ugostila udruga Ekomuzej Lepoglava. Projekt DE-PARK financira se iz EU fondova, a u njemu sudjeluje devet partnera iz Slovenije i Hrvatske - Podeželsko razvojno jedro Halo iz Cirkulana, Občina Podlehnik, Občina Žetale, Javni zavod za kulturo, turizem in razvoj občine Rogatec, te Općina Cestica, Općina Bednja, Općina Klenovnik, tvrtka TKIC iz Lepoglave te Udruga Ekomuzej Lepoglava – istaknula je Sonja Golc, voditeljica projekta DE – PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, te dodala kako su na sastanku u Lepoglavi partneri potvrdili kako svi programi teku prema planu te kako se sve aktivnosti i ciljevi projekta, čiji je cilj očuvanje i promocija tradicijske baštine, ostvaruju planiranom dinamikom.
Na sastanku su partneri obaviješteni kako je već predano prvo izvješće, te istaknuli zadovoljstvo što se svi programi u projektu odvijaju planiranom dinamikom. Sve projektne aktivnosti u projektu bit će završene do 28. veljače 2016. godine.
- U sklopu projekta udruga Ekomuzej Lepoglava organizira Sajam tradicionalnih rukotvorina, koji se održava uz Međunarodni festival čipke. Na sajmu će svoje proizvode i dobra predstaviti četrdesetak izlagača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta, koji će posjetiteljima predstaviti raznolikost i bogatsvo tradicijske baštine te tako potaknuti veće zanimanje za čipku i tradicijsko rukotvorstvo, što je i cilj projekta DE – PARK – naglasio je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava.
Na sastanku u Lepoglavi izvješće su podnijeli i direktor TKIC-a Vladimir Ivanuša te Emil Tkalec, voditelj Razvojno – projektnog ureda, koji su tom prigodom istaknuli kako su na Lepoglavskim danima uspješno organizirane četiri priredbe u sklopu projekta DE – PARK. Aktivnosti u projektu predstavili su i ostali partneri, koji nastavljaju aktivnosti na očuvanju tradicijske baštine i kulture.
Slijedeći sastanak partnera u projektu bit će održan u listopadu u Klenovniku, gdje će biti predstavljeni srednjovjekovni obrti.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2015 U Lepoglavi održan sastanak partnera u europskom projektu DE – PARK