Izdvojeno

 
 

Bogati program drugog festivalskog dana

 

Nakon sinoćnje svečanosti otvaranja 19. međunarodnog festivala čipke, drugi festivalski dan obilježila su zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije.
U petak je tako u 10 sati započela stručna prezentacija u lepoglavskoj crkvi Blažene Djevice Marije, koju je organiziralo Ministarstvo kulture – Konzervatorski odjel Varaždin, u sklopu Dana europske baštine. Prezentaciju je vodila Vesna Pascuttini – Juraga. Uz ovu, u petak je održana i prezentacija izrade lepoglavske čipke u Domu kulture, gdje su održane i zanimljive radionice – lepoglavske čipke, ali i pletenja košarica i logožara, te radionica ahata i izrade licitara koju je pod nazivom – Srce moje i tvoje u ljubavi stoje, priredio licitarski obrt iz Klenovnika. O izuzetnom zanimanju posjetitelja festivala o današnjim prijepodnevnim programima svjedoči i više od pedeset čipkarica koje su u gradskoj vijećnici slušale predavanje – Cvijeće u čipki, koje je pripremila Marianne Stang, poznata i cijenjena stručnjakinja za čipku i čipkarstvo i izvan europskih granica.
U Lepoglavi je održan i sastanak partnera u projektu DE – PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, na kojem su predstavljene aktivnosti vezane uz očuvanje tradicijske baštine pograničnog područja Republike Hrvatske i Slovenije.
Zanimljivo je bilo i u lepoglavskom gradskom parku, gdje su organizirane dječje čipkarske igre.
Večernji program drugog festivalskog dana započet će u 18 sati, kada će u pavlinskom samostanu biti predstavljena izložba – Čipka na batiće, na kojoj će posjetitelji moći vidjeti zajedničko izdanje poštanskih maraka Hrvatske pošte i Pošte Španjolske posvećenih lepoglavskoj i seviljskoj čipki.
Za posjetitelje međunarodnog festivala čipke, u 19 sati, u crkvi Blažene Djevice Marije, bit će upriličen koncert na kojem će slovenski orguljaš Lucijan Cetin izvoditi staru orguljašku glazbu, dok će na terasi restorana Ivančica, u 19 sati započeti priredba – Raspjevana Lepoglava.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2015 Bogati program drugog festivalskog dana