Izdvojeno

 
 

Prijavite se na radionicu Duchesse čipke

Duchesse čipka je vrsta belgijske čipke na batiće, nazvana po Marie-Henriette, grofici od Brabanta. Radila se od 1840.-tih do kraja 19. stoljeća u  Brusselsu i posebice u Brugesu. Predavanje i radionica organiziraju se povodom nedavno objavljene knjige Duchesse - Herzogin der Spitze u izdanju Deutscher Klöppelverband e.V.

Po svojim osnovnim značajkama lepoglavska čipka je suvrstica duchesse čipke koju je osmislila Danica Brössler. U okviru predavanja predavačica Marianne Stang prikazat će nastanak i pregled raznih suvrstica duchesse čipke. U okviru radionice polaznice će na primjerima čipaka upoznati osnovne vrste i suvrstice ove cijenjene čipke, te ih naučiti razlikovati. Pretpostavka je da u hrvatskim muzejskim, crkvenim  i privatnim zbirkama duchesse čipke nalaze na različitim predmetima, ali još nisu posebno uočene i obrađene. Polaznice će po svršetku radionice dobiti potvrdu o sudjelovanju u radionici.

 

Napomena: Potrebno je donijeti pribor za pisanje, povećala.
Kotizacija: 120,00 kn. U cijeni kotizacije su ulaznice za posjetu izložbama i Vodič kroz izložbe.
Jezik: engleski i hrvatski.
Ostale troškove pohađanja tečaja (put, smještaj, dnevnice) snose sami sudionici ili ustanove u kojima su zaposleni.
Molimo da nas o svome sudjelovanju obavijestite do 15. rujna 2012. godine na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Akontacija će se uplaćivati prije početka radionice.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2012 Prijavite se na radionicu Duchesse čipke