Izdvojeno

 
 

Novim zapošljavanjem Udruga brine o vrijednoj baštini

Ekomuzej Lepoglava započeo je već treći ciklus poticanog zapošljavanja čipkarica, i to kao prva udruga koja je iskoristila mjere Hrvatskoj zavoda za zapošljavanje - Radom za zajednicu i sebe, te je kroz vlastiti program - Očuvanje kulturne baštine, koji financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, zaposlila već šestu čipkaricu koja će raditi na očuvanju kulturne baštine i lokalnog razvoja kulture. - Program Očuvanje kulturne baštine omogućio nam je da zaposlimo još jednu čipkaricu koja će zajedno s čipkaricama koje smo već ranije zaposlili zahvaljujući mjerama HZZ-a, izrađivati lepoglavske čipke koje će biti izložene u stalnom postavu budućeg muzeja čipke u Lepoglavi. Na taj način osigurali smo egzistenciju još jednoj od naših čipkarica i pokazali kako javni radovi mogu biti vezani i uz programe u kulturi, a ujedno smo učinili novi korak u našem nastojanju da zaštitimo i očuvamo ovu našu vrijednu baštinu koja se nalazi i na UNESCO-voj listi svjetske nematerijalne baštine, budući je jedan od njihovih zadaća i prenošenje znanja mladim naraštajima čipkarica te prezentaciju izrade čipke – istaknuo je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava.

 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2014 Novim zapošljavanjem Udruga brine o vrijednoj baštini