Izdvojeno

 
 

Radionice majstorskih motiva čipke

Kroz program zaštite i očuvanja kulturnih dobara Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u Lepoglavi se, u organizaciji Udruge Ekomuzej Lepoglava, provodi program  - Radionice majstorskih motiva čipke.
Radionica je nastavak programa pokrenutog 2013. godine, a provodi se kako bi se očuvalo umijeće izrade čipke i poticala izrada složenih motiva čipke.
- Nastojimo da znanja iskusnih čipkarica budu prenesena na mlađe generacije,  kako bi se očuvala vještina izrade lepoglavske čipke. Kroz program će se osigurati edukacija dvadesetak čipkarica, koje će tako steći nova znanja i vještine izrade čipke – istaknuo je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava, te dodao kako program vodi mentorica izrade čipke, a ovisno o nastavnom programu i motivu koji će se raditi, kako bi se omogućilo što kvalitetnije odvijanje nastave, njoj će se pridružiti još barem jedna iskusna čipkarica.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2014 Radionice majstorskih motiva čipke