Izdvojeno

 
 

Lepoglavska čipka u Tomislavgradu

U Tomislavgradu, u Bosni i Hercegovini, održani su - Drugi dani čipkarstva BiH, na kojima je, na poziv Udruge "Stećak", organizatora Dana, i veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechia, gostovalo izaslanstvo Grada Lepoglave na čelu s lepoglavskim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Marijanom Škvarićem. Posjetiteljima Drugih dana čipkarstva, uz izložene primjerke lepoglavske čipke, dio lepoglavske tradicije predstavili su Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice te mlade čipkarice, članice Učeničke zadruge OŠ Ante Starčevića.

Boravak u Tomislavgradu lepoglavski gradonačelnik Škvarić iskoristio je za susret s načelnikom općine Tomislavgrad - Ivanom Vukadinom, s kojim je razgovarao o mogućnostima širenja suradnje s kulturne na gospodarsku.
- Grad Lepoglava je zbog iskustva i znanja koje posjeduje, potrebnog za realizaciju projekata, poželjan partner drugim jedinicama lokalne samouprave, ne samo u Hrvatskoj već i van državnih granica. Naši su domaćini iskazali interes za suradnju koja nam otvara mogućnost da pognemo Hrvatima u Bosni i Hercegovini – istaknuo je gradonačelnik Škvarić i najavio dolazak izaslanstva općine Tomislavgrad u Lepoglavu, gdje će nastaviti razgovarati o mogućnostima suradnje grada Lepoglave i općine Tomislavgrad.  

Lepoglavsko izaslanstvo u kojem su, uz gradonačelnika Marijana Škvarića, bili i voditeljica Učeničke zadruge Osnovne škole Ante Starčević - Dragica Bajsić, te Ratko Tomić i Mirko Varović, za boravka u Tomislavgradu susrelo se s veleposlanikom  Republike Hrvatske Ivanom Del Vechiom i drugim visokim uzvanicima koji su posjetili ovu priredbu. Gostovanje u Lepoglavi organizirala je Udruga Ekomuzej Lepoglava. 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2014 Lepoglavska čipka u Tomislavgradu