Izdvojeno

 
 

Projekt «Be Unique» na Festivalu čipke u Lepoglavi

 

Među brojnim atraktivnim izlošcima na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu čipke u Lepoglavi posebnu su pozornost posjetitelja plijenili radovi nastali u okviru projekta "Be unique within Europe", u kojem, zajedno s još sedam partnera iz sedam europskih zemalja - Slovenijom, Velikom Britanijom, Belgijom, Estonijom, Švedskom, Španjolskom i Maltom, sudjeluje i udruga Ekomuzej Lepoglava. Partneri u projektu, većinom čipkarske udruge, svojim su kreacijama upravo čipku istaknule kao atraktivni modni dodatak, na odjevnim predmetima ili nakitu, a da su pritom bile vrlo uspješne pokazalo je i zanimanje posjetitelja, koji su njihove originalne radove, izložene u dvorani lepoglavskog Turističko- informativnog centra, razgledali s velikim zanimanjem.

- U okviru projekta svaki je od partnera izradio haljinu na kojoj je glavni motiv bio rukom rađeni osuvremenjeni tradicijski modni dodatak, pa je tako na haljini koju su izradile čipkarice iz udruge Ekomuzej Lepoglava, glavni motiv bio lepoglavska čipka – rekao je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava.

Cilj projekta Be unique within Europe je poticanje izrade ručnog rada, širenje interesa kod kupaca za ručnim radom, istraživanje i očuvanje raznolikosti europskog kulturnog nasljeđa, razmjena teorijskih i praktičnih znanja, ali i uključivanje neformalnog obrazovanja u gospodarske aktivnosti, čime se pruža prilika za cjeloživotno učenje ruralnom stanovništvu, ali i za njihovu dodatnu zaradu.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2014 Projekt «Be Unique» na Festivalu čipke u Lepoglavi