Izdvojeno

 
 

Čipka ponovno povezala države-vidimo se sljedeće godine


Tradicionalnim mimohodom posljednjeg dana Festivala, u nedjelju 22. rujna sudionici i kulturna umjetnička društva prodefilirala su ulicom Lepoglave te se predstavili u popodnevnom programu na pod festivalskim šatorom.

Uoči službenog zatvaranja Festivala, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač uručio je priznanja novim licenciranim čipkaricama kojih je ove godine bilo deset. One su svoje znanje stjecale u okviru programa osposobljavanja za izradu lepoglavske čipke kojeg organizira Pučko otvoreno učilište Đuro Arnold iz Ivanca, a čije troškove pokrivaju gradovi Lepoglava i Ivanec. Prigodan poklon dobila je i njihova mentorica Štefica Špiljak koja ih je učila osnovama čipke u sklopu tečaja koji je trajao ukupno 180 sati.

 

- Još jednom čipka je povezala države, narode i prijatelje. Ovogodišnji Međunarodni festival čipke, odkad je Hrvatska dio Europske zajednice, dostojan je tog naziva baš zbog te međunarodne povezanosti. Od srca zahvaljujem svim čipkaricama i izlagačima, a posebno zemlji partneru s kojima ćemo surađivati i dalje na području projekata Europske unije jer želimo učiti od najboljih. Veselim se idućem Festivalu jer smo pokazali da mala Lepoglava ima puno toga za ponuditi velikoj Europi – naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić počastivši sve posjetitelje gradonačelnikovim gulašem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2013 Čipka ponovno povezala države-vidimo se sljedeće godine