Izdvojeno

 
 

Bogata gastronomska ponuda iz svih dijelova Europe na Međunarodnoj večeri

I ove godine organizatori Festivala, zajedno sa izlagačima, pripremili su zajedničko druženje na Međunarodnoj večeri održanoj u subotu, 21. rujna. S obzirom da su sudionici tijekom dana zauzeti sa svojim izložbama, ta večera bila je prilika  za izmjenu iskustava.

Uz to sudionici iz svih krajeva Hrvatske i Europe imali su priliku predstaviti svoju gastronomsku ponudu. Gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalio je čipkaricama na sudjelovanju i pozvao ih da i sljedeće godine dođu u Lepoglavu predstaviti svoje jedinstvene čipke.

 

Ovu priliku organizatori su iskoristili kako bi uputili zahvalu svima na trudu kojeg su uložili na promoviranju čipke i čipkarstva. Bez njih ovaj 17. po redu Festival, ne bi bio uspješno odrađen.Zahvalnice svim sudionicima uručili su predstavnici organizatora Festivala Dejan Bjelivuk i Mirko Varović.

 Nastavljajući tradiciju s pošlogodišnjeg festivala čipke u Poljskoj, na Međunarodnoj večeri proveden je izbor za Miss Festivala u kojem se natjecale po jedna čipkarica iz svake udruge. Nakon odluke žirija, kojom je Poljakinja Lucyna Ligocka-Kohut iz Koniakowa proglašena Miss Festivala, uživalo se u delicijama i vinu iz svih krajeva Europe.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2013 Bogata gastronomska ponuda iz svih dijelova Europe na Međunarodnoj večeri