Izdvojeno

 
 

Na četvrtom po redu „Sajmu rukotvorstva i starih zanata“ svoje proizvode predstavilo 30-tak izlagača

Uz izložbe čipki posjetiteljima u četiri festivalska dana bio je ponuđen bogat popratni program. Mogli su razgledati ponudu četvrtog po redu Sajma rukotvorstva i starih zanata koji je održan u organizaciji Agro-turističkog klastera „Lepoglava“.Ukupno se predstavilo 30-tak izlagača s područja Lepoglave kao i iz različitih krajeva Hrvatske. 

Autohtona događanja i stari običaji Hrvatskog zagorja dočarali su članovi  Kulturno umjetničkog društva „Lepoglavski pušlek“, koji su blii zaduženi za prateći kulturno-zabavni sadržaj. Tijekom trajanja sajma posjetitelji su razgledavali mnoštvo autohtonih, ručno izrađenih proizvoda i suvenira te imali priliku upoznati se s tradicionalnim tehnikama i vještinama izrade istih. Jednim dijelom sajam pridaje važnost i očuvanju kulinarske baštine te se posjetiteljima nudila jedinstvena prilika da na istome mjestu uživaju u domaćoj hrani i jelima pripremljenim po tradicionalnim recepturama.

 

Sajam je u subotu, 21. rujna službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice svojim izvedbama tradicijskih popevki upotpunili su kulturno zabavni program.  

Orijentacija sajma bila je usmjerena na podizanje kvalitete izlaganja i nastupa izlagača s posebnim naglaskom na izvornost proizvoda te su izlagačima bile dodijeljene nagrade za najbolju prezentaciju starih običaja i zanata.

Prvo mjesto osvojio je KUD „Lepoglavski pušlek“ iz Lepoglave, drugo mjesto pripalo je Domaćoj radinosti Dragec, vlasnika Dragana Filipašić iz Koprivnice, koja se bavi  izradom suvenira od metala na tradicijski način, a treća nagrada otišla je Ivanu Zanjku iz Gornjeg Kuršanca koji se bavi izradom umjetničkih violina. Sponzor nagrada je bila specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama.

sa13

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2013 Na četvrtom po redu „Sajmu rukotvorstva i starih zanata“ svoje proizvode predstavilo 30-tak izlagača