Izdvojeno

 
 

Jeste li znali odakle dolazi orašar, poznata figurica drvenog čovječuljka za otvaranje oraha?

Upravo iz regije  Erzgebirge u istočnoj Njemačkoj, odakle dolaze predstavnici Čipkarske škole iz mjesta Schneeberg.  Ova je regija poznata kao rudarsko područje i po umjetničkoj obradi drveta. Izrađuju nadaleko poznate božićne ukrase (anđele, piramide), glazbene kutije, figurice rudara (to je rudarsko područje!), razne figurice i ukrase i nama svima poznate figurice orašara po istoimenom baletu P. I. Čajkovskoga. 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Jeste li znali odakle dolazi orašar, poznata figurica drvenog čovječuljka za otvaranje oraha?