Izdvojeno

 
 

Ako vas zanimaju karakteristične čipke u Njemačkoj razgledajte izložbu Foruma Alte Spitze

Čipka se u Njemačkoj izrađuje više od 450 godina. Od gorja Erzgebirge širi se prema regijama: Schleswig-Holstein, Liebenau, prema okolici Berlina u Brandenburgu, gorju Harz, Gornjem Palatinatu, Frankenwaldu, Švapskim alpama  i Abenbergu (kraj Nirnberga). Zbog mode izrađivane su i čipke na batiće i na iglu.

Njemačka posebnost,  tzv. Dresdenski  ili Saksonski bod nastala je u Dresdenu i okolici u 18. Stoljeću. To je posebna vrsta posebno finog veza na muslinu vrlo slična čipki.

Moda je na početku 19. stoljeća propagirala čipku s mrežastom podlogom pa se ta vrsta radila gotovo u svim europskim regijama, a u Njemačkoj u dva mjesta: malom selu Libenau kraj Hannovera i u području Erzgebirga.

 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Ako vas zanimaju karakteristične čipke u Njemačkoj razgledajte izložbu Foruma Alte Spitze