Izdvojeno

 
 

Upoznajte čipke iz Italije: Novedrate

Čipkarstvo u Novedratama (Lombardija, provincija Como) ima dugu i bogatu povijest.  I ovdje se izrađuju čipke u tehnici batića, s koncem, skoro uvijek bijelim ili u prirodnoj boji platna (ecru), u raznim stilovima, s raznim motivima i u raznim bodovima, kao npr. “biseta”, “mimosa”, “Venezia”, “rosalin” i  dr. 

Godine 1990. utemeljena je Udruga za predstavljanje čipke zahvaljujući inicijativi gradske uprave i čipkarica sa svrhom čuvanja i zaštite čipkarstva na području Novedrata. Čipke koje ovdje nastaju od 1997. nose posebnu oznaku “Čipka Novedrate” . 

Svake godine Udruga za predstavljanje čipke organizira tečajeve za žene iz Lombardije, a u suradnji s gradskom upravom  2018. godine u rujnu priredit će trinaestu međunarodnu izložbu čipaka.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Upoznajte čipke iz Italije: Novedrate