Izdvojeno

 
 

Lace School Artofil predstvalja izradu čuvene beveren čipke

I na ovogodišnjem Festivalu sudjeluje Lace School Artofil  koja djeluje Belgiji, u području Waasland. To je područje poznato po čuvenoj čipki beveren, koju je izrađivalo gotovo svako domaćinstvo.Beveren čipka spada u til čipke. Najčešći motivi su cvijeće, stabljike, perje, vrlo rijetko životinje.

Ovu su čipku izrađivale siromašne žene za prodaju u Nizozemskoj, gdje su bogate žene kupovale velike količine čipke za ukrašavanje kapica i odjeće.

Danas se Lace School Artofil bavi obnavljenjem tradicijske izrade beveren tehnike. Škola posjeduje mali broj starih čipaka i predložaka prema kojima učenici izrađuju motive za ukrašavanje zidova. Izrađuju se i novi nacrti, a mogu, prema želji čipkarice, biti temeljeni na starim uzorcima.

Ova vrsta čipke je dio baštine i Škola je vrlo ponosna što može izložiti neke stare primjerke čipaka na oglavljima (fotografija), kao i neke nove primjerke čipka.

 

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Lace School Artofil predstvalja izradu čuvene beveren čipke