Izdvojeno

 
 

Prvi puta se na Festivalu predstavlja Bugarska s čipkama Bistre Pisancheve

Bistra Pisancheva je 1998. završila  desetodnevni tečaj izrade čipke na batiće i od tada je čipka njezina trajna preokupacija. Čipku vidi posvuda oko sebe: među granama drveća, u cvijeću, obrisima planina, valovima koji dodiruju morsku obalu.

2003. godine počela je upotrebljavati različite boje da bi prikazala prirodu. Pletenje čipaka za nju je nepredvidljivo, improvizira da bi dobila zanimljive i neočekivane efekte. Voli izrađivati cvjetove koje nastoji što vjernije prikazati.

Izrađuje i ženske portrete. Jedna od žena koju je prikazala je i bugarska plemkinja Desislava, sa srednjovjekovne freske u crkvi u Bojani (kraj Sofije). Poseban izazov za nju je interpretacija slika francuskoga impresionista Paula Cézanna.  U zadnje vrijeme kreira čipke za ukrašavanje odjeće.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Prvi puta se na Festivalu predstavlja Bugarska s čipkama Bistre Pisancheve