Izdvojeno

 
 

Doživite ljepotu čipke iz Saske

Kulturzentrum "Goldne-Sonne" iz njemačkog Schnneberga na ovogodišnjem festivalu čipke u Lepoglavi predstavit će čipkarstvo iz razdoblja od 1950-tih do 1990-tih u Saskoj.

Publika će tako moći vidjeti čipke Sieglinde Hempel, jedne od najboljih dizajenirica i čipkarica. Članica je Njemačkoga i Ercgebirško-saskoga čipkarskog udruženja, sudjeluje u posebnim tečajevima, izložbama i natjecanjima, dizajnira nove uzorke za čipke različitih stilova te podučava izradu čipke i vodi ciljane tečajeve.
- Oblikovanje čipaka na batiće traži fantaziju, ako se stvara s radošću, stvara se nešto novo i jedinstveno – istaknula je ova njemačka umjetnica.

Tihana Petrović - Leš

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Doživite ljepotu čipke iz Saske