Izdvojeno

 
 

U Lepoglavi počele pripreme za milenijsku fotografiju


Naš poznati fotograf Šime Strikoman počeo je u srijedu na terenima Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi pripreme za snimanje milenijske fotografije – čipka «Sunce».


- Snimanje milenijske fotografije je vrlo zahtjevan posao koji iziskuje pomnu pripremu, tako da smo već u srijedu prijepodne započeli s prvim izmjerama na nogometnom igralištu u Lepoglavi. Prema nacrtu čipka «Sunce» će imati 12 krakova, njene će dimenzije biti 60 puta 50 metara, a da bismo ispunili taj prostor i tako formirali najpoznatiji motiv lepoglavske čipke, na fotografiji ćemo imati više od tisuću ljudi. Milenijsku fotografiju snimit ću s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će osigurati Javna vatrogasna postrojba Varaždin – rekao je o pripremama za ovu milenijsku fotografiju Šime Strikoman, koji je tom prigodom posebno zahvalio organizatoru snimanja – «milenijskom prijatelju» Mirku Varoviću.
Milenijska fotografija u Lepoglavi bit će 529 milenijska fotografija koju je snimio Šime Strikoman, a Lepoglava je 187 grad u kojem je organizirano «milenijsko fotografiranje».
- Ideja o snimanju milenijske fotografije u Lepoglavi stara je gotovo deset godina, a sada ćemo ju konačno i snimiti. Bit će to svakako događaj za anale u našem gradu, kojim ćemo obilježiti i jubilarno, dvadeseto izdanje međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi. Pozivam Lepoglavčanke i Lepoglavčane svih generacija, kao i goste međunarodnog festivala čipke, da nam se pridruže na snimanju milenijske fotografije te da na snimanje dođu odjeveni u bijele majice – istaknuo je «milenijski prijatelj» Mirko Varović.
Svi zainteresirani za sudjelovanju u snimanju milenijske fotografije, koje će biti organizirano na nogometnom terenu Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi, ovog petka, 23. rujna, u 12 sati, mogu se prijaviti Mirku Varoviću - Trg 1. hrvatskog sveučilišta 5, na broj mobitela - 099 200 19 37, odnosno na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Nakon snimanja moći će se kupiti fotografija po cijeni od 40 kuna za format A4 i 20 kuna za format A5.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti U Lepoglavi počele pripreme za milenijsku fotografiju