Izdvojeno

 
 

Prvo javno prikazivanje izrade čipaka - Artiflora i Beveren éénbloemer

Na Festival u Lepoglavi doći će grupa polaznica Lace school Artofil. Osim lepoglavskog festivala, posjetit će Zagreb, Varaždin i Opatiju.


Škola izlaže i povijesne kostime urešene rekonstruiranim starim čipkarskim tehnikama i motivima, te prikazuje svoja dva čipkarska rada u tijeku izrade u starim tehnikama, ali novim motivima.
Maria Dom, jedna od učenica Škole Lace school Artofil, radi remek-djelo u tehnici flandrijske čipke Artiflora. Započela je s radom u studenom 2015. godine. Koristi više od 2.000 batića na jastuku. Više od 10.000 metara pamučne niti namotano je na batiće. Maria Dom planira da će čipku završiti u ljeto 2018. godine.
Drugi rad je Beveren éénbloemer: Ova je vrsta čipke bila izrađivana za tradicionalne nošnje nizozemskih gospođa. Eénbloemer znači da se cijeli motiv radi u cjelovitoj duljini od 69 centimetara, što je vrlo neobično i vrlo teško. Nacrt je prilagođen za rad nitima kakvoće FFR100/2 i za otprilike 460 batića.

                                                                                                                                                                                                                                       Tihana Petrović - Leš

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Prvo javno prikazivanje izrade čipaka - Artiflora i Beveren éénbloemer