Izdvojeno

 
 

Festival čipke predstavljen na Tjednu kajkavske kulture u Krapini

Univerzalna ljepota lepoglavske čipke važan je dio i vrijedne baštine Hrvatskog zagorja, pa je čipka iz Lepoglave i ove godine predstavljena na Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Nastup na Zagorskom gospodarskom zboru bila je prigoda da se posjetiteljima predstavi i program ovogodišnjeg, 20. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi. 

- Zadruga lepoglavske čipke i Ekomuzej Lepoglava, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lepoglave, već tradicionalno predstojeći međunarodni festival lepoglavske čipke predstavljaju na Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Tako smo i ove godine posjetiteljima ove priredbe predstavili ljepotu lepoglavske čipke te program jubilarnog 20. festivala na kojem će biti izloženi neki od najljepših primjeraka čipke iz Hrvatske, Belgije, Poljske, Mađarske, Estonije, Slovačke, Slovenije, Njemačke i Austrije. Budući da je zemlja – partner ovogodišnjeg festivala Kraljevina Belgija, posjetitelji našeg festivala imat će prigodu vidjeti i vrijedne primjerke flandrijske čipke – naglasila je Ljubica Dubovečak, direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave.
Pozornost posjetitelja Tjedna kajkavske kulture plijenila je ljepota lepoglavske čipke, a veliko je zanimanje pobudio i nakit inspiriran lepoglavskom čipkom autorice Snježane Varović.
Dvadeseti međunarodni festival lepoglavske čipke bit će predstavljen i u Zagrebu, ove subote, 10. rujna, na Cvjetnom trgu.

Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica vijesti Festival čipke predstavljen na Tjednu kajkavske kulture u Krapini